Υλικά
πατάτες (όσες θέλουμε)
10 αυγά
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
ζαμπόν-μπέικον-κολοκύθι-πιπεριά-μανιτάρια
και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας :)
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε. Αφού τηγανιστούν και τις στραγγίσουμε από τα πολλά λάδια τις βάζουμε σε ένα ταψάκι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Ύστερα ρίχνουμε από πάνω ότι τραβάει η όρεξη μας, για παράδειγμα, ντομάτα, κολοκύθι, μπέικον, ζαμπόν πιπεριές, καλαμπόκι, μανιτάρια. Αφού ρίξουμε όλα τα υλικά μας, χτυπάμε τα αυγά και ύστερα τα αναμιγνύουμε μαζί με το γάλα, το αλάτι και λίγη ρίγανη. Αφού γίνουν ένα μείγμα τα περιχύνουμε στο ταψάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Η ομελέτα θα είναι έτοιμη όταν το αυγό αρχίζει να "αφρατεύει".
LOIPON EGO 8A PARO TO KOMATI ME THN OMELETA KAI THN KANO GIA NANAKIA XAXA,KALHSPERA SAS KAI PALI ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμ πάρα πολύ ωραία και εύκολη! Αν την φτιάξω όμως, σκέφτομαι τις πατάτες να τις βράσω για να γίνει λίγο πιο ελαφριά σε σχέση με τις τηγανητές πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ισπανία συνηθίζουν πολύ συχνά να κάνουν τέτοιες ομελέτες!
πολύ ωραία! θα την φτιάξω σίγουρα μια από αυτές τις μέρες! μόνο που δεν θα βάλω κολοκυθάκι..
ΑπάντησηΔιαγραφήKevin, καθόλου κακή η ιδέα σου με τις βραστές πατάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήMolemou, Καλώς ήρθες στο blog μου!
commentator, περιμένω να μου πεις εντυπώσεις! τα υλικά που μπορείς να βάλεις είναι καθαρά προσωπική υπόθεση! ;)